Χ. Κυπριανίδης: Ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων στις δυνάμεις της αντίδρασης

THESSCITY 27.2.2020 | 16:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χ. Κυπριανίδης: Ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων στις δυνάμεις της αντίδρασης

THESSNEWS-DESK

Δήλωση του Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη, για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. 

"Το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε. Η απαίτηση των εργαζομένων για αιρετή Διοίκηση εισακούστηκε από όλες τις Δημοκρατικές δυνάμεις. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχω την τιμή να έχω εκλεγεί, εκπροσωπώντας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα καταρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. της 25/2/2020, όπως οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παράταξη μου, που με εμπιστεύθηκε και με στήριξε.

Τα αποτελέσματα εξέφρασαν τη βούληση όλων εργαζομένων. Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πρώτη δύναμη με σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της και αυτό γιατί δεν αποτελεί ούτε βραχίονα, ούτε υποκατάστατο κανενός κόμματος, αλλά ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι εκφράζονται με πλειοψηφικά ποσοστά μέσα από τις γραμμές της στα συνδικάτα.

Οι «Άλλοι», έλαβαν την απάντηση που έπρεπε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εκπρόσωπούς τους. Είναι και η τελευταία φορά που μας απασχολούν! Το έργο τους κρίθηκε και «ανταμείφθηκε» αναλόγως! Η κατρακύλα τους απαντά με τον πλέον «αφοπλιστικό» τρόπο σε κάθε τους λεκτική επίθεση απέναντι στην παράταξή μας, η οποία όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά το αντίθετο αύξησε τις δυνάμεις της.

Οι ηθικοί αυτουργοί των συνεχόμενων επιθέσεων κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι φυσικοί αυτουργοί δεν είναι άγνωστοι. Όσο και να καταφέρονται και να επιτίθενται ενάντια στη ΓΣΕΕ, δεν θα παραμείνουν στο σκοτάδι και το απυρόβλητο.

Η συκοφαντία και η τρομοκρατία ενάντια στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ, ΔΕΝ µας πτοούν, δεν µας λυγίζουν, δεν µας σταματάνε. Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στις δυνάμεις της αντίδρασης, ότι στον πόλεμο που ξεκίνησαν και συνεχίζουν, αυτοί έχουν εκτεθεί, αυτοί είναι οι χαμένοι.

Το ξεκαθάρισμα του χώρου που ηγείται ο καθένας, είναι δική του υπόθεση.  Όμως το ήθος, η δημοκρατική συμπεριφορά και η λειτουργία είναι αδιαπραγμάτευτα.  Ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έδωσαν τις απαντήσεις τους, όμως δεν πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα και δεν εφησυχάζουμε. Δεν μας επιτρέπουν άλλωστε κάτι τέτοιο, ούτε η εποχή, ούτε τα προβλήματα της εργατικής τάξης.

Αφήνουμε πίσω μας τις εκλογές. Η επόμενη ημέρα για την εργατική τάξη και τα συνδικάτα είναι δύσκολη.

Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην εργατική τάξη και τους αντιπροσώπους που την τίμησαν".

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω