Μητσοτάκης: Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας - Άνανδρο να τους χτυπούν ενώ κοιμούνται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.2.2020 | 16:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μητσοτάκης: Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας - Άνανδρο να τους χτυπούν ενώ κοιμούνται

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Στο πλευρό των δυνάμεων των ΜΑΤ στάθηκε ο Πρωθυπουργός με ειδική αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί είναι αυτό της κυβέρνησης «που εδράζεται στο τρίπτυχο «προστασία συνόρων, γρήγορες διαδικασίες είτε για άσυλο είτε για επιστροφές και ελεγχόμενες δομές»» υποστηρίζοντας ότι στα νησιά «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχικών χωματουργικών εργασιών».

Αναφερόμενος στα επεισόδια εξέφρασε την λύπη του για τις εικόνες. «Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Ταυτόχρονα, όμως, θα ερευνηθούν και περιστατικά για χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία. Έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες, οφείλουμε να τις διερευνήσουμε» ανέφερε.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τι συμβαίνει στα νησιά. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ’ όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες Μ.Κ.Ο., τοπικούς συμφεροντολόγους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλοι αυτοί κερδοσκοπούν πάνω σε ένα εθνικό πρόβλημα. Και με τυφλά και βίαια συνθήματα θέλουν να επαναλανσάρουν αδιέξοδες συμπεριφορές -τις έχουμε ξαναδεί- συμπεριφορές «πλατείας», συμπεριφορές «αγανακτισμένων». Πρέπει, λοιπόν, οι ίδιοι οι κάτοικοι να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα» κατέληξε μεταξύ άλλων.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω