Βγήκαν τα όπλα στη Λέσβο- Κάτοικοι πυροβολούν με καραμπίνες αστυνομικούς - Τραυματίες από τα πυρά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 26.2.2020 | 19:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βγήκαν τα όπλα στη Λέσβο- Κάτοικοι πυροβολούν με καραμπίνες αστυνομικούς - Τραυματίες από τα πυρά

THESSNEWS-DESK

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Λέσβο καθώς έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο και δέχονται πυροβολισμούς από κατοίκους που κρατούν καραμπίνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται πλέον επιθέσεις με όπλα.

Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια από σκάγια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Δύο αστυνομικοί τραυματίες από τα πυρά

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά , δύο αστυνομικοί μεταφέρονται στο νοσοκομείο οι οποίοι μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών, που διαμαρτύρονται για τη νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων έφθασε μέσα από δασικές οδούς στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχωρούσαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και αποκλείστηκαν.

Μόνο σήμερα, έως το μεσημέρι στο νησί είχαν τραυματιστεί άλλοι 43 αστυνομικοί, ενώ και οκτώ τραυματίστηκαν στη Χίο.

Έντονα διαμαρτυρήθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ) και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για όσα διαδραματίζονατι σε βάρος συναδέλφων τους και ζητούν την άμεση επιστροφή τους.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω