Πολεμική κατάσταση στην Μυτιλήνη – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος για την κλειστή δομή φιλοξενίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 26.2.2020 | 18:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πολεμική κατάσταση στην Μυτιλήνη – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος για την κλειστή δομή φιλοξενίας

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται η Μυτιλήνη τις τελευταίες δύο μέρες όπου έχουν ξεκινήσει συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων του νησιού.

Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο νησί με στόχο να ανοίξουν τους δρόμους για την δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους έχουν στήσει μπλόκα στο σημείο για να αποτρέψουν τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονες συγκρούσεις με χρήση χημικών από την αστυνομία και πετροπόλεμο από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δήμου Μυτιλήνης, η κατάσταση είναι πολεμική. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν στήσει μπλόκα σε δυο σημεία της περιοχής Καβακλί ή Καράβα και δεν επιτρέπουν τα ματ να προχωρήσουν για ανοίξουν δρόμο προς τον χώρο όπου θα δημιουργηθεί η κλειστή δομή. Τα ματ απαντούν με δακρυγόνα ενώ έχει ξεκινήσει πετροπόλεμος εκατέρωθεν. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τραυματίες μεταξύ τους ένας 17χρονος και ένας ιερέας.

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας περισσότερες από 10 διμοιρίες των ματ κατέφθασαν στην Λέσβο με σιγή ασυρμάτου. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης διαμαρτυρηθήκαν με καθιστική διαμαρτυρία και δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και χρήση των κλομπς. Εχθές το βράδυ κατέφθασαν με C130 άλλα 100 άτομα για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των κατοίκων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επίταξη της περιοχής χωρίς να υπάρχει συναίνεση των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι κάτοικοι έχουν στήσει δυο μπλόκα ένα στην περιοχή «Διαβολόρεμα» και ένα στην βόρεια πλευρά στην περιοχή Μανταμάδος. Η κλειστή δομή φιλοξενίας και μεταναστών πρόκειται να δημιουργηθεί στην Βόρεια πλευρά του νησιού στην θέση Καβακλί η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ από το πευκόδασος και κοντά σε χωριά της του δήμου Μυτιλήνης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω