Ανδ. Ξανθός για Κορωνοϊό:  Η κυβέρνηση να διασφαλίσει συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης - Στηρίζουμε τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.2.2020 | 14:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανδ. Ξανθός για Κορωνοϊό: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης - Στηρίζουμε τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης

THESSNEWS-DESK

Δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθού, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, για τα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κορονοϊού».

«Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεριφερθεί με ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο όπως έκανε  στο παρελθόν η ΝΔ (επιδημία ιλαράς, εποχική γρίπη), αλλά με θεσμική σοβαρότητα και ευθύνη» αναφέρει αρχικά ο κ. Ξανθός.

«Στηρίζουμε επομένως τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και τις καλές διεθνείς πρακτικές. Ειδικά τώρα που επίσημα καταγράφηκε  το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα» συμπληρώνει.

Ο Ανδρέας Ξανθός στην συνέχεια επισημαίνει πως «για να έχουν όμως οι παρεμβάσεις περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, οφείλουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσουν συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, διαφάνειας και αμεροληψίας στο χειρισμό κρίσιμων θεμάτων (ειδικά των προσλήψεων προσωπικού και των προμηθειών) και , κυρίως, συνεχή λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ, των ΜΕΘ, των ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας)  με το απαραίτητο προσωπικό και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό».

«Μόνο έτσι μπορεί να εδραιωθεί το κλίμα ασφάλειας,  εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης στην κοινωνία και να αποτραπούν φαινόμενα πανικού και υπερβολών στην διαχείριση αυτής της νέας  απειλής για τη Δημόσια Υγεία» καταλήγει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω