«Βόμβα» από την ΔΟΕ - Σκέψεις για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

ΚΟΣΜΟΣ 26.2.2020 | 08:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Βόμβα» από την ΔΟΕ - Σκέψεις για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

THESSNEWS-DESK

Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ντικ Πάουντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενος ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Είπε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

"Εκείνη την εποχή οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να εξετάσουμε την ακύρωσή τους" ήταν τα λόγια του Καναδού.

"Αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση" πρόσθεσε.

Ωστόσο, προέτρεψε τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους. " Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας" σημείωσε.

 

Ούτε λόγος για αναβολή ή διεξαγωγή τους σε άλλη χώρα

"Δεν μπορείς να αναβάλλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", ξεκαθάρισε ο Καναδός "Αθάνατος".


Φωτογραφία από dan onaca από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω