Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε τις μάσκες προσώπου;

THESSLIFE 16.10.2020 | 23:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε τις μάσκες προσώπου;

THESSNEWS-DESK

Στην ρουτίνα περιποίησης έχουν μπει για τα καλά οι μάσκες προσώπου. Ωστόσο, κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα προϊόντα;

Σύμφωνα με το marieclaire.gr, πριν χρησιμοποιήσετε για συνεχόμενη φορά μια μάσκα προσώπου, πρέπει να λαβετε υπόψη σας ότι η μάσκα έρχεται ως συμπληρωματικό προϊόν στην καθημερινή ρουτίνα σας. Δηλαδή η δουλειά της είναι να ενισχύει την επιδερμίδα τις φορές που τα καθημερινά προϊόντα έχουν φανεί ανεπαρκή για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής σας.

Για παράδειγμα, τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης, μπορεί να μην δρουν όσο αποτελεσματικά είχατε συνηθίσει αν διανύετε μια περίοδο στρες ή ορμονικών διαταραχών. Επομένως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι μάσκες προσώπου έχουν συστατικά τα οποία μπορεί έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για 1 φορά χρήσης, αλλά δεν ενδείκνυεται για συνεχόμενες εφαρμογές καθώς μπορεί να δρουν επιθετικά για την επιδερμίδα σας.

 

1.Μάσκες για ξηρή επιδερμίδα

Οι μάσκες για ξηρή επιδερμίδα, μπορούν να χρησιμοποιούνται όσο συχνά θέλετε αφού δεν έχουν επιθετικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα μιας και το ξηρό δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο.

 

2.Μάσκες για λιπαρή επιδερμίδα

Οι μάσκες για λιπαρή επιδερμίδα που περιέχουν άνθρακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση. Όμως όσες περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν την ακμή όπως για παράδειγμα το σαλυκιλικό οξύ μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς με ενταντική χρήση.

 

3.Μάσκες λάμψης

Οι μάσκες για λάμψη και καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων πρέπει να χρησιμοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο καθώς συνήθως περιέχουν ρετινόλη η οποία ερεθίζει την επιδερμίδα.

 

Φωτογραφία από Seksak Kerdkanno από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω