Μάσκες τέλος στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Δεν υπάρχει ούτε δείγμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 25.2.2020 | 18:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μάσκες τέλος στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Δεν υπάρχει ούτε δείγμα

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || [email protected]

Χωρίς μάσκες έμειναν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λόγω της ανησυχίας που υπάρχει μετά τα κρούσματα κορωνοϊού και στη γειτονική Ιταλία.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ύποπτων κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν αρνητικά, ωστόσο ο κόσμος έχει σπεύσει στα φαρμακεία ώστε να προμηθευτεί μάσκες για την προστασία του.

«Δεν υπάρχει μάσκα ούτε για δείγμα, έχουν εξαντληθεί και δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα στείλουν οι εισαγωγείς τις νέες παρτίδες», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

Όπως επεσήμανε, είναι άγνωστη και η τιμή πώλησής τους. Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη οι τιμές των μασκών, μέχρι σήμερα, κυμαίνονταν από 0,25 - 25 ευρώ.

Η μάσκα ως μέτρο προφύλαξης ή μη μετάδοσης ιού δεν αναφέρεται στους κανόνες υγιεινής του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι είναι οι παρακάτω:

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω