5ο Λύκειο Καλαμαριάς: Λύση για την επιστροφή των παιδιών τους από την Ιταλία βρήκαν οι γονείς - Καταγγέλλουν την απουσία της πολιτείας (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24.2.2020 | 17:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

5ο Λύκειο Καλαμαριάς: Λύση για την επιστροφή των παιδιών τους από την Ιταλία βρήκαν οι γονείς - Καταγγέλλουν την απουσία της πολιτείας (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Ανάστατοι είναι οι γονείς 80 παιδιών της Γ’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς  που βρίσκονται σε σχολική εκδρομή στην Ιταλία. Τα παιδιά ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν αύριο αεροπορικώς από τη Ρώμη, όμως, λόγω αυριανής στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της Ιταλίας αυτό δεν θα ήταν εφικτό.

Οι γονείς ανησύχησαν καθώς η γειτονική χώρα είναι σε συναγερμό λόγω του νέου κορωνοϊού και φοβούμενοι για την υγεία των παιδιών τους αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια της πολιτείας.

Σύμφωνα με γονέα που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη επικοινώνησαν με τη γραμματεία της υπουργού Παιδείας απ όπου τους παρέπεμψαν στο αρμόδιο τμήμα για τις σχολικές εκδρομές και από κει τους παρέπεμψαν ξανά στη γραμματεία και από κει στην Περιφέρειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πολιτεία για την άμεση επιστροφή των παιδιών και βρήκαν μόνοι τους τη λύση.

Σε συνεννόηση με το πρακτορείο που οργάνωσε την εκδρομή αποφάσισαν να επιστρέψουν με πλοίο από το λιμάνι της Ανκόνα σήμερα το απόγευμα με προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Ο μεγαλύτερος τους φόβος όμως και σε αυτή την λύση είναι μην παρουσιαστεί κρούσμα εν όλων και το πλοίο τεθεί σε καραντίνα όπως και έγινε με μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ότι το θέμα τακτοποιήθηκε.

Πριν από λίγο οι γονείς αποχώρησαν από το σχολείο ενώ έχουν διαρκή επικοινωνία με τα παιδιά και τους συνοδούς.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω