Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Η απειρία και η νιότη του ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 21.2.2020 | 10:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Η απειρία και η νιότη του ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες εξαπέλυσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Έκανε λόγο για αγωνία και μανία της κυβέρνησης και του Κινήματος Αλλαγής να κουκουλώσουν το αρχικό σκάνδαλο της υπόθεσης σημειώνοντας πως η εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν προέκυψε από την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης αλλά από την έρευνα του FBI. Το σκάνδαλο, υπενθύμισε, δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο, «με τη διαφορά ότι στη χώρα μας, μας κόστισε πολύ περισσότερο» όπως ανέφερε.

Σημείωσε με νόημα πως πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο η αξιολόγηση της εμπλοκής του στην υπόθεση συνεχίζεται, βγαίνει στα κανάλια, εμπλέκει τον Αλέξη Τσίπρα και ζητά να αρθεί η προστασία των μαρτύρων, κάτι το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο.

«Η ΝΔ επιχειρεί να αποκαθηλώσει του προστατευόμενους μάρτυρες γιατί θα έχει πολιτικά οφέλη» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος και υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι μάρτυρες διότι διαφορετικά κανένας δεν θα θέλει να καταθέσει μελλοντικά σε άλλες υποθέσεις. « Η ΝΔ ανοίξει την πόρτα σε άλλες εποχές, άλλων πρακτικών και ξεκαθάρισμα λογαριασμών» σημείωσε.

 

«Η απειρία του ΣΥΡΙΖΑ μας έσωσε»

Με αφορμή την αποκάλυψη Βαρουφάκη ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την ηχογράφηση από το Eurogroup, ο κ. Φάμελλος υπερασπίστηκε της πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα για οτιδήποτε έχει διαμειφθεί» είπε και αναφέρθηκε στην επίσημη επιστολή στο προεδρείο της βουλής όπου ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες.

Για τις επικρίσεις που δέχεται η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ότι η απειρία της είχε κόστος για τη χώρα, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «είδαμε που μας οδήγησαν και οι επαγγελματίες.  Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Μέχρι το 2014 ήταν όλο ήττες» ανέφερε, προσθέτοντας.

«Αυτή η απειρία και ταυτόχρονα η απειρία και νιότη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό που μας βοήθησε να σωθούμε όλοι μαζί».
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω