Καραμανλής: Δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολλοί για τους τσαμπουκάδες των λίγων (video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.2.2020 | 21:04 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καραμανλής: Δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολλοί για τους τσαμπουκάδες των λίγων (video)

THESSNEWS-DESK

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για τη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών από την απεργία του συνόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και για την απροειδοποίητη στάση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή «ένα δευτεροβάθμιο όργανο αποφάσισε να κάνει την απεργία, έπρεπε να είχαν ενημερώσει όπως και τα άλλα συνδικάτα. Δεν ειδοποίησαν. Ομάδα συγκεκριμένων συνδικαλιστών αποφάσισε με το έτσι θέλω να μπλοκάρει το αμαξοστάσιο.».

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι «τα σωματεία που έφραξαν τις ράγες είναι οι κλειδούχοι και οι σταθμάρχες».

Ωστόσο, όπως είπε το υπουργείο αποφάσισε από την αρχή και ενημέρωσε ότι «θα εφαρμόσουμε τον νόμο όταν γίνεται παρακώλυση της συγκοινωνίας».

«Αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική είναι να υπάρχει ειδοποίηση για την απεργία πολύ νωρίτερα», τόνισε ο κ Καραμανλής και πρόσθεσε πως όταν οι αρμόδιοι «τους είπαν ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα υπάρξουν κυρώσεις άνοιξαν το αμαξοστάσιο».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως «δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολλοί για τους τσαμπουκάδες των λίγων».

Τέλος σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «υπάρχει ένα πρώτο σχέδιο», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν θα νομοθετήσουμε στο πόδι. Όταν θα νομοθετήσουμε θέλουμε ο νόμος να είναι εφαρμόσιμος».

 

Δείτε το βίντεο:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω