Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην επιχείρηση της ΕΕ για εκεχειρία στη Λιβύη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.2.2020 | 19:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην επιχείρηση της ΕΕ για εκεχειρία στη Λιβύη

THESSNEWS-DESK

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στην ατζέντα των συνομιλιών υπήρξαν τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια.

 «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα. Η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνοντας τη στήριξη της Ελλάδας στις πρόσφατες αποφάσεις της Διάσκεψης του Μονάχου.

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες και για το θέμα της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ ανέφερ: «Είχα την ευκαιρία σήμερα το πρωί, στο πρωινό που οργάνωσε ο Ιταλός συνάδελφός μου, ο Λουίτζι ντι Μάιο, να συζητήσουμε για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα. Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)».

«Τέλος, είχα την ευκαιρία να παραστώ στην εκδήλωση των Δωρητών που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου. Θυμίζω ότι κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, ήμουν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το σεισμό και ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στον αλβανικό λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω