«Κέρατο» και διαδίκτυο – Έρευνα για τους άπιστους Έλληνες – Τι λένε οι ειδικοί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14.2.2020 | 15:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Κέρατο» και διαδίκτυο – Έρευνα για τους άπιστους Έλληνες – Τι λένε οι ειδικοί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

«Ους ο Θεός συνέζευξε, το Διαδίκτυο χωριζέτω…». Κέρατο αλά… ηλεκτρονικά, μέσα από dating apps έδειξε η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς μίλησε ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

 

Η νέα «τάση» στην απιστία ξεφεύγει πια από το Facebook και τα άλλα social media και συμβαίνει μέσα από τις εφαρμογές ραντεβού, τα γνωστά dating apps. Οι παντρεμένοι της νέας εποχής μπαινοβγαίνουν στις σχετικές ιστοσελίδες, αλλάζουν ονόματα και προφίλ κατά το δοκούν και ευελπιστούν να σταθούν «τυχεροί» με τις επιλογές τους, υπό απόλυτη εχεμύθεια...

Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών , το 55% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή γνωριμιών έστω και από περιέργεια και ένα καθ’όλα αξιοσέβαστο ποσοστό (42%) εξ’ αυτών έχει βγει με άτομο, που συνάντησε μέσω κάποιας πλατφόρμας γνωριμιών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει προχωρήσει και σε σεξουαλική επαφή με κάποιο «ραντεβού στα τυφλά» και τα ποσοστά δείχνουν ανοδική τάση.

Ειδικότερα έξι στους δέκα έγγαμους άνδρες και τέσσερις στις δέκα έγγαμες γυναίκες έχουν επισκεφτεί τις σελίδες γνωριμιών του διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος της επισκεψιμότητας του πορνογραφικού site Pornhub κατά 20% στις 13/3/2019, όταν και οι εφαρμογές Facebook και Instagram αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης παγκοσμίως, κάτι που καταδεικνύει τον πραγματικό λόγο, που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλο ένα στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ο μικρός βαθμός προσκόλλησης στο διαδικτυακό φλερτ, καθώς η ισχυρή πλειοψηφία των συμμετεχόντων (64%) δεν χρησιμοποιεί σταθερά τις εφαρμογές, προτιμώντας να τις εγκαθιστά και να τις απεγκαθιστά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγουν και να γνωρίσουν άτομα με αυτόν τον τρόπο, αν και συμφωνούν με τους άνδρες ότι δεν είναι απίθανο δυνητικά να προχωρούσαν σε σύναψη σχέσης μέσω dating app (45% και για τα δυο φύλα).

Οι πιο συχνοί χρήστες των σελίδων αυτών είναι ηλικίας από 35 έως 44 χρόνων, ενώ στις ηλικίες των 18 έως 24 οι χρήστες είναι σπάνιοι, δεδομένο που δείχνει ότι οι νέοι βρίσκουν συντρόφους στην πραγματική κοινωνία και όχι στην εικονική.

Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα την εύρεση συντρόφου στην εποχή των dating apps έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Pollfish» και συμμετείχαν 600 άτομα από όλη την Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που οι επιστήμονες τους χώρισαν σε ηλικιακές ομάδες (18-24 ετών, 25-34 ετών, 35-44 ετών, 45-54 ετών, 54 ετών και άνω).

 

Τι λέει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι άνδρες είναι πιο ενεργοί με μερικούς να κάνουν ακόμη και 8 γνωριμίες την ημέρα ενώ για την γυναίκα ένας σύντροφος τον μήνα είναι αρκετός.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη οι περισσότερες αιτήσεις διαζυγίων είναι από γυναίκες που έπιασαν τους άντρες τους στα… smart phones. Σχολίασε δε πως οι νέες γνωριμίες βρίσκονται εν αφθονία κάτι που όπως εκτιμά κατέστρεψε τον έρωτα.

 

Ακούστε την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς

 

 

 

 

Φωτογραφία από TeroVesalainen από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω