Πως να φτιάξετε γρήγορα τις πιο νόστιμες μπάρες δημητριακών

ΓΕΥΣΗ 13.2.2020 | 13:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως να φτιάξετε γρήγορα τις πιο νόστιμες μπάρες δημητριακών

THESSNEWS-DESK

Σε όλους, έρχεται εκείνη η ώρα της γνωστής λιγούρας που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρα προγράμματα διατροφής με μία και μόνο σκέψη ατασθαλίας. Ευτυχώς, υπάρχει πάντα η επιλογή ενός υγιεινού και νόστιμου snack, που μπορεί να δώσει ενέργεια, αλλά και να μας κρατήσει χορτάτους, χωρίς να μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

Φυσικά πρόκειται τις αγαπημένες σε όλους μπάρες δημητριακών, που μας συντροφεύουν από το πρωί που ξυπνάμε, έπειτα στη δουλειά και μέχρι τις καθημερινές, δραστηριότητες μας όλη την ημέρα.

Ο συνδυασμός τους ακαταμάχητος: νόστιμες και συνάμα θρεπτικές, ιδιαίτερα όταν είναι χειροποίητες θα σας ξετρελάνουν και θα σας βοηθήσουν να παραμένετε fit, -χωρίς να χάνετε το θετικό της νόστιμης γεύσης. Σύμφωνα με το glow.gr αυτες είναι λοιπόν οι καλύτερες και πιο γρήγορες συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας τις μπάρες δημητριακών που σας αρέσουν.

 

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα, κανέλα & καρύδια
 

Υλικά

75 γρ νιφάδες βρώμης
30 γρ σταφίδες
40 γρ καρύδια χοντροκομμένα
3 ΚΣ κολοκυθόσπορους
½ κγ κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ώριμη μπανάνα
2 κσ μέλι
Εκτέλεση

Σε ένα ταψί απλώστε τις νιφάδες βρώμης και ψήστε τες στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνουν και μυρίσουν, βγάλτε τες. Σε ένα μπολ αναμίξτε πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα πιάτο με το πιρούνι λιώστε την μπανάνα και ενώστε την με το μέλι. Προσθέστε τα στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα απλώστε το μείγμα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

 

Μπάρες δημητριακών με δαμάσκηνα και μέλι

Υλικά

1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι
¼ φλιτζανιού μέλι
¼ φλιτζανιού ταχίνι χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανάλατα
1 ½ φλιτζάνι ακατέργαστη βρώμη
Εκτέλεση

Στο μούλτι πολτοποιήστε τα δαμάσκηνα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν υφή που να μοιάζει με άψητη ζύμη. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε τη βρώμη για 15 λεπτά στους 1500C, μέχρι να πάρει χρυσαφένια υφή. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ αδειάστε το μέλι και το φιστικοβούτυρο. Ζεστάνετε τα για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να αποκτήσουν λεπτόρρευστη υφή και στη συνέχεια περιχύστε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί διαστάσεων 15x15cm, απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάστε το μείγμα των συστατικών. Πατήστε καλά με τον πλάστη, ή ένα ποτήρι. Καλύψτε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αφού βγάλετε τις μπάρες από το ψυγείο, τις κόβετε σε 10 περίπου κομμάτια και τις φυλάσσετε αεροστεγώς για μερικές ημέρες.

 

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα & φουντούκια


Υλικά

75 γρ νιφάδες βρώμης
40 γρ φουντούκια
2 κγ κακάο
45 γρ κομματάκια κουβερτούρας
13 χουρμάδες
2 κσ μέλι
Εκτέλεση

Βάλτε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα ταψί απλώστε τις νιφάδες βρώμης και τα φουντούκια, ψήστε στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, βγάλτε τους. Αποφλοιώστε τα φουντούκια με τη βοήθεια μια πετσέτας κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και τα κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μπολ αναμίξτε πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα φουντούκια, το κακάο, και τα κομματάκια σοκολάτας. Στραγγίξτε καλά τους χουρμάδες και πολτοποιήστε τους στο μούλτι μαζί με το μέλι. Προσθέστε στο μπολ και την πάστα των χουρμάδων ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα απλώστε το μείγμα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

 

Μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο


Υλικά

75 γρ νιφάδες βρώμης
40 γρ φυστίκια αράπικα καβουρδισμένα, αποφλοιωμένα
2 κσ ηλιόσπορους
130 γρ φυστικοβούτυρο
1 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μέλι
Εκτέλεση

Σε ένα ταψί απλώστε τις νιφάδες βρώμης και ψήστε τες στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνουν και μυρίσουν, βγάλτε τες. Σε ένα μπολ αναμίξτε πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα χοντροκομμένα φιστίκια και τους ηλιόσπορους. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατέψτε τα για να ενωθεί το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά όλα μαζί. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα απλώστε το μείγμα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Φωτογραφία από silviarita από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω