Η ΕΤΑΔ σφράγισε το πάρκιγνκ στην Πολυτεχνείου – Μετέωροι οι οδηγοί – Σκέψεις για νέα πρόταση από το δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.2.2020 | 12:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η ΕΤΑΔ σφράγισε το πάρκιγνκ στην Πολυτεχνείου – Μετέωροι οι οδηγοί – Σκέψεις για νέα πρόταση από το δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΜΕΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΗ || ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Άλλο ένα χτύπημα στη μεγάλη πληγή της στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά το κλείσιμο της πλατείας Ελευθερίας, χάνονται και άλλες δεκάδες θέσεις στάθμευσης στο πολυόροφο πάρκινγκ στην οδό Πολυτεχνείου. Η ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) σφράγισε σήμερα τις εισόδους του πάρκινγκ. Στον αέρα οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν προπληρώσει τη συνδρομή τους.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε διεκδικήσει το πάρκινγκ από την ΕΤΑΔ χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Σκέψεις στη νέα δημοτική αρχή να κάνει νέα κρούση. 

Σοκ για τους οδηγούς

Δεκάδες οδηγοί πήγαν σήμερα με τα αυτοκίνητά τους στο πολυόροφο επιβλητικό πάρκινγκ κοντά στην περιοχή των δικαστηρίων στην Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς για αυτούς όμως βρήκαν σφραγισμένες τις εισόδους του κτηρίου ενημερωμένοι ότι η ΕΤΑΔ προχώρησε σε αυτή την απόφαση λόγω χρεών από την μισθώτρια εταιρία με έδρα την Αθήνα.

Οδηγοί από το πρωί εκφράζουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη την διαμαρτυρία τους  καθώς έχουν προπληρώσει την συνδρομή τους και μένουν ξεκρέμαστοι. Το πολυόροφο πάρκινγκ ήταν διαδεδομένο μεταξύ των εργαζομένων στα δικαστήρια, καθώς πρόσφερε ειδικές τιμές, ενώ θεωρούνταν και από τα πιο οικονομικά του κέντρου της πόλης.

 

Αναμένεται παρέμβαση του δήμου

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στο παρελθόν είχε εκφράσει την θέλησή του να διεκδικήσει το πάρκινγκ. Μάλιστα στις επαφές με την ΕΤΑΔ είχε πάρει την υπόσχεση ότι θα υπάρξει μελλοντική συμφωνία. Όμως όλα έμειναν στις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες.

Η σημερινή δημοτική αρχή αναμένεται να κάνει σχετική παρέμβαση μέσα στις επόμενες μέρες και να κάνει νέα πρόταση στο υπερταμείο που ανήκει η ΕΤΑΔ. Στις σκέψεις που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι είναι η παραχώρηση βάσει του μοντέλου μίσθωσης των γυάλινων περιπτέρων στη Νέα Παραλία.

Αυτό θα σημαίνει ότι ο δήμος μπορεί να αναθέσει το πάρκινγκ σε ιδιωτική εταιρία, η ΕΤΑΔ να λαμβάνει ένα ποσοστό επί του μισθώματος και ο δήμος να παραχωρήσει 100-200 θέσεις δωρεάν σε κατοίκους της πρώτης δημοτικής κοινότητας βοηθώντας στην ανακούφιση του προβλήματος στάθμευσης στο κέντρο.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω