Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Στη Μοναστηρίου το επιχειρησιακό κέντρο  ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας (AUDIO)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 13.2.2020 | 12:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Στη Μοναστηρίου το επιχειρησιακό κέντρο ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας (AUDIO)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Εισαγόμενη η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη» τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ ενημέρωσε για την απόφαση να δημιουργηθεί κοινό επιχειρησιακό κέντρο ελληνικής αστυνομίας και δημοτικής. Όπως ανέφερε θα λειτουργήσει σε κτήριο επί της Μοναστηρίου με μικτά συνεργεία όλο το 24ωρο και θα ασχολείται για όλα τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το κέντρο θα δίνει λύσεις άμεσα από την εγκληματικότητα, την διακίνηση ναρκωτικών, το παρεμπόριο μέχρι και την ηχορύπανση. Η κατάσταση επεσήμανε θα συνεχίσει να βελτιώνεται με διαρκείς περιπολίες και αστυνομική παρουσία στο κέντρο.

 

«Βγήκαν όλες οι αρρώστιες» στην περίπτωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Για τις δυσάρεστες εξελίξεις με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και τις νέες καθυστερήσεις που προκύπτουν ο δήμαρχος σημείωσε πως το έργο δεν οργανώθηκε τόσο καλά με τον ίδιο να ενημερώνεται μόλις λίγες μέρες πριν ενόψει της συνάντησης στο ΥΜΑΘ.

Χαρακτήρισε «σοφό» τον Πρωθυπουργό που ανέθεσε το πρότζεκτ στον Π. Πικραμένο καθώς σαν έμπειρος δικαστικός γνωρίζει να βάλει τα πράγματα στη σειρά. «Βγήκαν όλες οι αρρώστιες, αλλά είναι παιδικές, όχι εφηβικές» σχολίασε ο κ. Ζέρβας. 

«Θα δουλέψουμε όλοι για να απεμπλακεί το έργο αλλά χάσαμε χρόνο» ανέφερε ενημερώνοντας για την πρόθεσή του δήμου να παραχωρήσει τα υπόλοιπα στρέμματα που χρειάζονται για τις θέσεις στάθμευσης, την πρόσβαση κλπ.
«Το Μουσείο αυτό αφορά όλη την πόλη αλλά και το Ελληνικό κράτος. 3-4 άνθρωποι δεν μπορούν να το φέρουν εις πέρας, πρέπει να εμπλακούμε όλοι οι υπόλοιποι. Όλοι θέλουμε να γίνει το μουσείο αύριο. Αλλά έχει διαδικασία» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

«Θορυβήθηκα με το Ελεγκτικό Συνέδριο»

Ερωτώμενος για την αναστολή έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη των δρομολογίων που θα δώσουν ανάσα στο συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ ο Κ. Ζέρβας ανέφερε ότι θορυβήθηκε και είχε επικοινωνία με τους υπευθύνους.

Σημείωσε πως δεν υπάρχει ανησυχία για την έκβαση της συμφωνίας αλλά στο ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις κάνοντας λόγο για ιστορικά χαμηλά όσον αφορά τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

«Μένω στις διαβεβαιώσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι θα εγκριθεί από το ελεγκτικό. Ο στόλος των ΚΤΕΛ είναι έτοιμος.  Περιμένουμε και την μίσθωση για μεταχειρισμένα» συμπλήρωσε ενημερώνοντας πως ο διαγωνισμός θα βγει εντός του μήνα με τα πρώτα 100 λεωφορεία να έρχονται εντός του έτους.

 

Ακούστε την συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω