«Δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από την Καρυάτιδα» - Συγκινεί η περιγραφή της καθηγήτριας των μαθητών που τραγουδούν το Τζιβαέρι στο Βρετανικό Μουσείο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 13.2.2020 | 09:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από την Καρυάτιδα» - Συγκινεί η περιγραφή της καθηγήτριας των μαθητών που τραγουδούν το Τζιβαέρι στο Βρετανικό Μουσείο

THESSNEWS-DESK

Συγκινητική η περιγραφή της επίσκεψης των μαθητών από την Κρήτη στο Βρετανικό Μουσείο και το δέος μπροστά στα Ελληνικά εκθέματα από την καθηγήτρια και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών Άτζελα Χαριστάκη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την παραμονή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Έτσι κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι για την ξενιτιά, το Τζιβαέρι.


Δείτε το βίντεο

 

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο η κ. Χαριστάκη εξήγησε ότι  «ξεκινήσαμε εμείς οι μεγάλοι να το σιγοτραγουδάμε και παρασύρθηκαν τα παιδιά και ξεκίνησαν να το τραγουδάνε. Δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από την Καρυάτιδα κάποια είχαν και δάκρυα στα μάτια».

«Κάναμε ένα μοιρολόι όπως η μάνα θρηνεί για τον γιό της εμείς για την ξενιτεμένη μας καρυάτιδα που δεν βρίσκεται στην αίθουσα που της αξίζει. Αγανακτήσαμε με αυτό. Την περιμένει ένας ωραίος χώρος στο μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί που είναι τώρα δεν υπάρχει επισκεψημότητα» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε η κ. Χριστάκη, «σαν εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να κάνουμε μεταλαμπάδευση γνώσεων μόνο αλλά και αξιών . Αλίμονο αν σταματήσουμε να τους δίνουμε αυτές τις αξίες. Αν σταματάμε να διεκδικούμε τα πεπραγμένα τα δικά μας πράγματα θα χάσουμε και την ταυτότητα μας»

 

Ακούστε την συνέντευξη 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω