Τ. Μπαλτάκος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία του ΠΑΟΚ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 12.2.2020 | 15:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τ. Μπαλτάκος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία του ΠΑΟΚ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τις εξελίξεις στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης μετά την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχολίασε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος.

«Είδα μια θαυμάσια μειοψηφία με πλήρη και εμπεριστατωμένη άποψη και είδα και την άποψη της πλειοψηφίας που προσωπικά είδα ότι δεν στηρίζεται σε κάτι νομικά ορθόδοξο» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος.

«Κάποιος κ. Καλπαζίδης μέσω ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια. Αυτός ο κ. Καλπαζίδης δεν αγόρασε μετοχές της Ξάνθης, δεν έβαλε διοικητικό συμβούλιο στην Ξάνθη, δεν είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Ξάνθης, δεν ασκεί διευθυντικά καθήκοντα στην Ξάνθη. Απλά πήρε μια εταιρία, την  VIALAND,  που έχει ένα ξενοδοχείο στο οποίο η ΠΑΕ Ξάνθη διατηρεί γραφεία και έχει βοηθητικά γήπεδα που προπονούνται δεύτερες ομάδες της Ξάνθης» σημείωσε.

«Η δική μου απορία είναι ότι αν κάποιος μισθώνει σε μια ΠΑΕ γραφεία και γήπεδα να παίζει η Κ19 και Κ20, αυτός ο άνθρωπος και αυτή η εταιρία ελέγχει κυριαρχικά την ΠΑΕ;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλτάκος.  «Αν  ένας ραδιοφωνικός σταθμός νοικιάζει έναν χώρο, ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο σταθμό; Γιατί ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχει κυριαρχία πάνω στην ΠΑΕ. Που είναι αυτή η κυριαρχία;» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαλτάκος εκτίμησε ότι το πόρισμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία του ΠΑΟΚ και απαντώντας σε αυτούς που εκφράζουν την βεβαιότητα ότι ο αθλητικός δικαστής της SuperLeague θα καταδικάσει τον ΠΑΟΚ λόγω του πορίσματος της ΕΕΑ τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Κανένας δικαστής δεν δεσμεύεται από τίποτα στην Ελλάδα γιατί το Σύνταγμα λέει ότι Δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές και όχι από Επιτροπές.  Δεν μπορεί να πει κανένας δικαστής ότι θα δεχθώ σαν θέσφατο μια εισήγηση μιας επιτροπής. Δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο και η έκθεσή της είναι γνωμοδότηση. Δεν είναι δεσμευτική σε καμία περίπτωση».

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει παραπολιτικά δημοσιεύματα που τον θέλουν να παρεμβαίνει στην υπόθεση με προτροπή Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος γέλασε και επεσήμανε πως «Είμαι δικηγόρος, δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο αυτή τη στιγμή, είδα κάτι δικηγορικά που δεν μου έβγαινε, το θεωρούσα λανθασμένο πέρα για πέρα και αυτό βγήκα και το είπα. Ούτε ο Σαμαράς έχει καμία σχέση, ούτε ο Μητσοτάκης. Μόνος μου το είπα σαν δικηγόρος, είναι η προσωπική μου άποψη».

 

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Μπαλτάκου

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω