Σοκολατόπιτα με κάστανα!

ΓΕΥΣΗ 11.2.2020 | 10:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σοκολατόπιτα με κάστανα!

THESSNEWS-DESK

Πιο νόστιμη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά!


Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

ΥΛΙΚΑ

Για τη σοκολατόπιτα

300 γρ.Κάστανα, βρασμένα και αλεσμένα στο multi

35 γρ. Καρύδια, τριμμένα

140 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

100 γρ. Σιμιγδάλι, ψιλό

180 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές

120 ml. Ηλιέλαιο

25 ml. Κονιάκ

½  κ.γ. Σόδα,μαγειρικής

½  κ.γ. Γαρύφαλλο,τριμμένο

½  κ.σ. Κανέλα,τριμμένη

10 γρ. Μπέικιν πάουντερ

2 Αυγά,medium,ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

 

Για το σιρόπι

400 ml. Νερό

270 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική

1 Στικ κανέλα

Για την επικάλυψη

300 γρ. Σοκολάτα,κουβερτούρα

1 ½  κ.σ. Ηλιέλαιο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Εκτέλεση για το σιρόπι. Βάζουμε  μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το νερό,τη ζάχαρη και τη κανέλα.Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

2. Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τους κρόκους ,τη ζάχαρη και το κονιάκ,μέχρι να αφρατέψουν.

4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς χαμήλη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα εκτός από τα ασπράδια του αυγού. Ανεβάζουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

5. Πλένουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια του αυγού με μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να γινουν μαρέγκα.

6. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της βάση σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.

7. Εκτέλεση για την επικάλυψη. Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900wat για ένα λεπτό.

8. Σύνθεση γλυκού Όταν το γλυκό έχει ψηθεί,το αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα μικρό μαχαίρι το χαράζουμε ώστε να δημιουργηθούν κάποιες εσοχές.

9. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας περιχύνουμε το σιρόπι από την κατσαρόλα πάνω από το γλυκό σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει.

10. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και απλώνουμε την επικάλυψη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

11. Κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Φωτογραφία από Xavier Bertrand από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω