Χωματερή «γίγας» στη Θεσσαλονίκη - Μέσα στα… «μούτρα» του δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.2.2020 | 09:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χωματερή «γίγας» στη Θεσσαλονίκη - Μέσα στα… «μούτρα» του δήμου Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Βουνά από μπάζα και ογκώδη σε περιοχή στο Φοίνικα.  Παράγκες από «πειρατές των κάδων». Σε αμηχανία ο δήμος. Στις 250.000 ευρώ υπολογίζεται η απομάκρυνση τους. Δήλωση του δημάρχου Καλαμαριάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.


Στην περιοχή του Φοίνικα, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας και σε απόσταση αναπνοής από τη Σχολή Δικαστών έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ένας παράτυπος χώρος εναπόθεσης μπαζών και ογκωδών υλικών.

Στο βάθος, ανάμεσα στα σκουπίδια έχουν στηθεί παράγκες από «πειρατές των κάδων» οι οποίοι διαχωρίζουν τα υλικά για μεταπώληση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο χώρος χρησιμοποιείται και από το δήμο Καλαμαριάς για να εναποθέτει προσωρινά τα ογκώδη αντικείμενα.

O Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εκτίμησε ότι έχουν συσσωρευτεί γύρω στις 3-4 χιλιάδες κυβικά. Απέδωσε το μεγάλο όγκο που έχει μαζευτεί στο κενό που υπήρξε με την αλλαγή της διοίκησης μετά τις δημοτικές εκλογές.

Ανέφερε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες ο Δήμος μετά από σύμβαση που υπογράφηκε με ιδιώτη, έχει ξεκινήσει να απομακρύνει τα μπάζα συλλέγοντας περίπου 200 με 250 κυβικά την ημέρα, τα οποία μεταφέρονται στον σπαστήρα του ΧΥΤΑ λέγοντας ότι στις επόμενες 15 ημέρες θα έχουν απομακρυνθεί στο σύνολό τους.
 

 

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω