Γ.Γ. Υπ. Υποδομών: Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό στις αρχές του 2023 (video)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.2.2020 | 13:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ.Γ. Υπ. Υποδομών: Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό στις αρχές του 2023 (video)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Yποδομών Γιώργος Καραγιάννης μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και στους σταθμούς Φλέμινγκ, Πανεπιστήμιο και Αγ. Σοφίας.

Για το αμαξοστάσιο ανέφερε ότι σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των συρμών μέσα στις ράγες που έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Δήλωσε ότι η Αττικό Μετρό κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά ώστε να ξεκολλήσει το έργο και να είναι το έργο εντός χρονοδιαγράμματος.

Ανέφερε ότι μετά τη θετική γνωμοδότηση από το ΚΑΣ θα προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου λέγοντας ότι οι μελέτες για τη διαδικασία της απόσπασης θα είναι έτοιμες εντός τετραμήνου.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευση της και αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε ότι οι σταθμοί θα ολοκληρωθούν με την παράδοση του έργου. Χαρακτήρισε μύθο ότι υπάρχουν σταθμοί για παράδοση και απλώς δεν υπάρχει τρένο να λειτουργήσουν. Υπογράμμισε ότι για να λειτουργήσει το τρένο πρέπει να τελειώσουν τα πάντα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη αν υπάρχει φόβος για ενδεχόμενη προσφυγή κατά της απόφασης του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου απάντησε ότι "δεν φοβόμαστε καθώς η Αττικό Μετρό έχει οπλίσει πολύ καλά την πρόταση που υποστήριξε στο ΚΑΣ επί τη βάση της προηγούμενης απόφασης του ΣτΕ η οποία έκρινε ότι η απόσπαση και επανατοποθέτηση είναι η νόμιμη και ενδεδειγμένη λύση".

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω