Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει

ΑΠΟΨΕΙΣ 2.2.2020 | 08:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει

ΤHESSNEWS-DESK

Ενώ θεωρώ ότι έχω μια αντιληπτική ικανότητα άνω του μετρίου, στα αθλητικά ή μάλλον στα «παρααθλητικά» παίρνω κάτω από τη βάση. Δεν τα κατανοώ, ίσως γιατί δεν θέλω να τα κατανοήσω. Κι εδώ είναι το οξύμωρο. Γράφει για την ThessNews, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όχι αθλητών, αλλά παραγόντων του αθλητισμού.  Μεγάλωσα σε μια οικογένεια, που η ζωή σχεδόν περιστρέφονταν γύρω από τον αθλητισμό και κυρίως γύρω από το ποδόσφαιρο. Κι έμαθα να το αγαπώ, να το βλέπω με πάθος. Μέσα σ’ αυτήν την οικογένεια όμως διδάχτηκα ότι και στο ποδόσφαιρο, όπως σε όλα τα θέματα της ζωής, πρέπει να υπάρχει ήθος. Φυσικά και ήταν άλλα τα χρόνια. Από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι. 

Κι έτσι εγώ σήμερα κατέληξα να βγάζω μπιμπίκια σε ό,τι αφορά τα «γύρω» από το ποδόσφαιρο. Τρελαίνομαι που νέοι άνθρωποι εν τω μέσω ανεργίας, κοινωνικής παρακμής, κακής ποιότητας ζωής, κινητοποιούνται μόνο γι’ αυτό. Ξεκουνιούνται από τον καναπέ τους μόνο για να διαμαρτυρηθούν για την ομάδα τους. Δεν με νοιάζει αν είναι ΠΑΟΚ, Ηρακλής ή Άρης. Με νοιάζει ότι όλη η χώρα πάλλεται στο ρυθμό του γηπέδου και του οπαδισμού. Με νοιάζει ότι η ποδοσφαιρική φρασεολογία έχει διεισδύσει παντού. Ότι ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι η μεγαλύτερη μομφή είναι να τον αποκαλέσουν «άμπαλο». Με τρελαίνει που λίγες μέρες μετά το χαμό ανθρώπου σε ραντεβού θανάτου, αντί να συντριβούμε, είμαστε έτοιμοι να χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο.

Και διάβασα πρόσφατα ότι η ελληνική κοινωνία βγήκε από την κρίση πιο ώριμη. Γιατί ήταν δήθεν έτοιμη να δεχτεί Πρόεδρο Δημοκρατίας γυναίκα. Η ελληνική κοινωνία πολιτικά είναι δυστυχώς βρέφος στα σπάργανα. Αποδέχτηκε γυναίκα Πρόεδρο όχι από ωριμότητα, αλλά από πρωτοτυπία. Αποδέχτηκε γυναίκα όχι για την αξιοσύνη της, αλλά για τη «διαφορετικότητά» της.

Και λίγες μέρες μετά η «ώριμη» ελληνική κοινωνία σπαράσσεται για το ποδόσφαιρο. Με δήθεν ιδεολογικό πρόσημο ότι πρόκειται περί μάχης ενάντια στη διαπλοκή.

Αν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ήταν σε θέση να έχουν έστω και το ένα δέκατο της επιρροής που έχουν οι επικεφαλής των ΠΑΕ και των συνδέσμων, μπορεί η ζωή όλων μας να ήταν αλλιώς.

«Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει… Όχι αυτό δεν είναι τραγούδι, είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας»
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω