Χωρίς θέρμανση το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας - «Λευκή απεργία» από τους εργαζόμενους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 28.1.2020 | 16:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χωρίς θέρμανση το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας - «Λευκή απεργία» από τους εργαζόμενους

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Χωρίς θέρμανση λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη αδυναμία θέρμανσης  του κεντρικού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας.

Παράλληλα προχώρησαν σε μια «λευκή απεργία» καθώς ενώ ανακοίνωσαν αναστολή όλων των υπηρεσιακών λειτουργιών που εξυπηρετούνται μέχρι την επίλυση του προβλήματος παρευρίσκονται κανονικά στην εργασία τους εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υφίσταται περισσότερο από ένα χρόνο και τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς θέρμανση στην καρδιά του χειμώνα.

 

Το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αν και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, μέχρι στιγμή το πρόβλημα δεν έχει λυθεί διότι υπάρχει κενό στον νόμο Ν460/2019 που αφορά τα κονδύλια για την παροχή προμηθειών.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να χρησιμοποιούσουν θερμαντικά σώματα τα οποία όμως δημιουργούν βραχυκυκλώματα και προβλήματα στο δίκτυο λόγω της κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου.

Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και κατά τους θερινούς μήνες όπου οι είκοσι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους χωρίς κλιματισμό.

 

 

Το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, ο θεματοφύλακας της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στεγάζεται στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 21, στο διατηρητέο κτήριο του πρώην Ρώσικου Νοσοκομείου το οποίο χτίστηκε το 1907.

Το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται στο Ι.Α.Μ. ξεπερνά τα 1500 μέτρα γραμμικών ραφιών και καλύπτει όλες σχεδόν τις κατηγορίες αρχείων της οθωμανικής (από τον 19ο αιώνα) και της ελληνικής περιόδου. Παράλληλα λειτουργεί αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη για το κοινό για μελέτη αρχειακού υλικού ενώ πολύ συχνά πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σχολεία και ιδρύματα.


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω