Νέα σύσκεψη στον ΟΣΕΘ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 27.1.2020 | 16:39 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέα σύσκεψη στον ΟΣΕΘ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εφαρμογή της σύμβασης που επίκειται να υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. συζήτησαν και διευθέτησαν στην σημερινή συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο ΟΣΕΘ, οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε η ορθή εκτέλεση του Συγκοινωνιακού Έργου που ανατίθεται με την συγκεκριμένη σύμβαση από τον ΟΣΕΘ στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και ασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον νόμο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν στις 25 λεωφορειακές γραμμές, η ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε περίπτωση απόκλισης της παροχής συγκοινωνιακού έργου από τα συμφωνημένα, η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής εντός τριών μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, η τοποθέτηση εκδοτικών μηχανημάτων εντός των οχημάτων, η μέριμνα για την επικύρωση των εισιτηρίων από τους επιβάτες αλλά και η αποστολή στην αρχή της εβδομάδας στον ΟΣΕΘ όλων των στοιχείων που αφορούν την εκτέλεση των δρομολογίων ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος για την συμφωνημένη υλοποίηση του έργου.

Επίσης, σημειώνεται πως στη διάρκεια της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με όλες τις πλευρές να συνομολογούν πως στις σημερινές συνθήκες της οριακής κατάστασης στην οποία έχει φτάσει ο ΟΑΣΘ, η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ θα δώσει πολύτιμη ανάσα στην αστική συγκοινωνία και θα ανακουφίσει το επιβατικό κοινό, τουλάχιστον μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, συζητήθηκε και το άμεσο θέμα της κατανομής των 65 περίπου οχημάτων του ΟΑΣΘ που θα αποδεσμευτούν μετά την έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας με τα ΚΤΕΛ, ανά γραμμή, τερματικό σταθμό και σταθμαρχείο για την άμεση ενίσχυση και ανάταξη δρομολογίων της «καθαρά» αστικής περιοχής Θεσσαλονίκης.

Την συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε, φιλοξένησε και συντόνισε ο ΟΣΕΘ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Τόσκας και συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας και Γιάννης Σπανός αντίστοιχα, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Τσόλης καθώς και οι επικεφαλής των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και βέβαια οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΣΕΘ που «έτρεξαν» τις μελέτες για τις γραμμές.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω