Λ. Στρατού: Έφυγαν τα πασαλάκια – Επέστρεψε το παράνομο παρκάρισμα! Στα «χέρια Ζέρβα» η απόφαση (ΦΩΤΟ+AUDIO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 27.1.2020 | 16:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λ. Στρατού: Έφυγαν τα πασαλάκια – Επέστρεψε το παράνομο παρκάρισμα! Στα «χέρια Ζέρβα» η απόφαση (ΦΩΤΟ+AUDIO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Το πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επέστρεψε στη Λεωφόρο Στράτου, αφού απομακρύνθηκαν τα πασαλάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τη διοίκηση Μπουτάρη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ειδικά στο ρεύμα προς ανατολικά τα παρκαρισμένα στη λεωφορειογραμμή αποτελούν ξανά καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που τα παρκάρουν από το βράδυ, δημιουργώντας εκ νέου πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Οι οδηγοί - επαγγελματίες και μη – σημειώνουν, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ότι τα πασαλάκια είχαν λύσει το πρόβλημα διέλευσης από τον πολύπαθο δρόμο και ότι μόλις αφαιρέθηκαν επέστρεψαν και οι δυσκολίες στη μετακίνησή τους.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες που από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί κατά του μέτρου, καθώς όπως έλεγαν ζημιώνει τις επιχειρήσεις, ούτε να ακούσουν θέλουν για την επανατοποθέτησή τους. Υπογραμμίζουν ότι τα πασαλάκια μόνο προβλήματα είχαν δημιουργήσει ενώ και τα τροχαία ατυχήματα είχαν σημειώσει αύξηση.

 

Η ασφαλτόστρωση που δεν ξεκίνησε ποτέ

Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο τότε αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης είχε εξαγγείλει την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Στρατού, ένα έργο που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Είχε πει επίσης, σε συνέντευξή του στο Στέφανο Διαμαντόπουλο, ότι ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί με 1.000 ολοκαίνουργια πασαλάκια, για  να αντικαταστήσει αυτά που έχουν καταστραφεί μετά το «ξήλωμα».

Ο πρώην –πλέον- αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και νυν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς για τα πασαλάκια στη Λεωφόρο Στρατού τονίζοντας ότι αναμένεται η εκτέλεση έργων από την ΕΥΑΘ για να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση των διαχωριστικών στον δρόμο.


Στα «χέρια Ζέρβα» η απόφαση

Να σημειωθεί ότι οι αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας Βιώσιμης Κινητικότητας ανήκουν πλέον στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Δεν ανήκει πλέον σε μένα αυτό το χαρτοφυλάκιο αλλά στον δήμαρχο. Θεωρώ ότι θα γίνει μια εκτελεστική επιτροπή, για να δούμε τι θα γίνει καθώς υπάρχουν καλοί χρόνοι από την πλευρά του ΟΑΣΘ από την άλλη όμως, η Τροχαία μας λέει ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι παράνομο», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Αύριο το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έχει σύσκεψη στην Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητες με υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να δώσει τις κατευθύνσεις που θέλει ο ίδιος μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα της Λ. Στρατού και να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σχεδόν καθημερινή η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στη Λεωφόρο Στρατού,  οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο σε μια τάξη, βεβαιώνοντας καθημερινά τις παραβάσεις.

 

 

Ακούστε την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω