«Παντελής έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.1.2020 | 15:54 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Παντελής έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη»

THESSNEWS

«Δεν καλύπτεται ούτε η αναγκαία επίσκεψη παιδιάτρου, δύο φορές τον μήνα» αναφέρουν για την Σαμοθράκη οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας.

«Η πρόσφατη έξαρσης της εποχικής γρίπης στο νησί της Σαμοθράκης, που υποχρέωσε το Δήμαρχο, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διακόψει τη λειτουργία  του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας, αλλά και τα απογευματινά ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, όπως και τον παιδικό σταθμό Σαμοθράκης, ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εδώ και χρόνια, απουσία παιδιάτρου, για τα περίπου 350 παιδιά του νησιού» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Επιπλέον να σημειωθεί ότι δεν καλύπτεται ούτε η αναγκαία επίσκεψη παιδιάτρου, δύο φορές τον μήνα, προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά του παιδικού σταθμού, γεγονός που συνεπάγεται την παντελή έλλειψη παιδιάτρου στο νησί. Η παραπάνω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να αναγκάζονται να χάνουν χρόνο αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά, για να μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είναι γεμάτο από ασθενή παιδιά και γονείς, ώστε να καταφέρουν να επισκεφθούν παιδίατρο» προσθέτουν. 

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ερωτάται από τους βουλευτές του ΚΚΕ, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη του απαραίτητου παιδιάτρου αλλά και του απαραίτητου μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Κ.Υ. Σαμοθράκης, με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 

 

 

Φωτογραφία από Semevent από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω