Αλέξης Χαρίτσης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ναι στον διάλογο όχι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 27.1.2020 | 11:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αλέξης Χαρίτσης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ναι στον διάλογο όχι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα έκανε λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Είχαμε πολυδιάστατη φιλειρηνική πολιτική» ανέφερε αρχικά στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Συρμάτση υπενθυμίζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Νέα Υόρκη οι ανακοινώσεις ήταν διθυραμβικές.  Κι όμως ακολούθησαν η αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων, οι προσφυγικές ροές και το παράνομο σύμφωνο Λιβύης – Τουρκίας» τόνισε ο κ. Χαρίτσης στη συνέχεια.

Η δήλωση Μητσοτάκη περί Σουλεϊμανί  και η παρουσία – τραγέλαφος στον Λευκό Οίκο οδήγησαν σε υποχώρηση των εθνικών μας συμφερόντων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Λιβυκό θέμα σημείωσε πως η Ελλάδα έπρεπε να είναι παρούσα στη Διάσκεψη του Βερολίνου και πως «η ελληνική διπλωματία πηγαίνει πίσω όταν απουσιάζει από τα ελληνικά φόρα».  «Η επίσκεψη Χαφτάρ δε μπορεί να αντισταθμίσει την απουσία από τη Διάσκεψη» σημείωσε.

«Ακούστηκε ότι θα στείλουμε στη Σαουδική Αραβία πυραύλους Πάτριοτ πρόκειται για μια τυχοδιωκτική κίνηση. Η Ελλάδα έτσι γίνεται μέρος του προβλήματος» συμπλήρωσε τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στον διάλογο, όχι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

«Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το περιεχόμενο του διαλόγου. Και όχι υπό την απειλή της τουρκικής προκλητικότητας» επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω