Αλ. Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.1.2020 | 12:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αλ. Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

THESSNEWS-DESK

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το πρώτο πεντάμηνο του 2015, τα διλήμματα που αντιμετώπισε, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, τις υπονομευτικές κινήσεις του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οποία λέει ότι κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές εξαπατώντας τον ελληνικό λαό αλλά ήδη έχει αρχίσει να φθείρεται.

«Μέρος της λεγόμενης μεσαίας τάξης στις εκλογές πείστηκε από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη, ξεχνόντας ίσως ότι τις μεγάλες επιβαρύνσεις σε αυτούς τις έφερε το κόμμα του. Οι μεγαλοστομίες για μειώσεις φόρων εξαντλήθηκαν σε 17 ευρώ τον χρόνο, γιατί επέλεξε να δώσει ότι είχε και δεν έχει για ελαφρύνσεις στα μεγάλα βαλάντια» αναφέρει.

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός δεν θα εξαντλήσει την τετραετία σημειώνοντας ότι «έχει ξεκινήσει η φθορά της κυβέρνησης».

«Ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών» σημειώνει.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τη λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Επικρίνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για οπισθοδρόμηση. "Το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων θα έχει αύξηση 20% στις εισφορές τους. Η χαμηλότερη εισφορά από τα 185 ευρώ πηγαίνει στα 220. Αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό για τις επιβαρύνσεις που θα υποστούν 9 στους 10 επαγγελματίες» σημείωσε.

Για τις συντάξεις αναφέρει ότι "καταργούν τελικά, παρά τα όσα έλεγαν προεκλογικά, τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσπίσαμε πέρυσι…Ήδη από την προϋπολογισμό κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει φέτος να καταβάλει στους συνταξιούχους συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα χρήματα απ’ ότι καταβλήθηκαν το 2019».

Στέλνει μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις ότι πρέπει να ξεπεράσουν προκαταλήψεις, κλειστά δόγματα, κληρονομημένες αντιπαλότητες ώστε να βρεθεί ο ρεαλιστικός, δημοκρατικός τόπος για να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω