Τουρκία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τα 6,9 Ρίχτερ - Περισσότεροι από 1.000 τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ 25.1.2020 | 10:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τουρκία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τα 6,9 Ρίχτερ - Περισσότεροι από 1.000 τραυματίες

THESSNEWS-DESK

Δραματικά αυξήθηκε στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που χτύπησε την πόλη Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, οι νεκροίανέρχονται στους 22 ενώ οι εγκλωβισμένοι στους 38 με τουλάχιστον 1.000 να είναι οι τραυματίες. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 30 μετασεισμοί και ότι περισσότερες από 400 ομάδες διασωστών έχουν σταλεί στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Τ. Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό. Του εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σήμερα.

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: twitter The Famo

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω