Ποντιακά Σωματεία: Οργή και αγανάκτηση για την κατάπτυστη και ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 24.1.2020 | 14:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ποντιακά Σωματεία: Οργή και αγανάκτηση για την κατάπτυστη και ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων που καταδικάζει την ανακοίνωση του Ολυμπιακού που κατονόμαζε ως «Ρώσο» τον Ιβάν Σαββίδη. Η ΠΟΠΣ μιλά για φαινόμενα ρατσισμού ζητώντας δημόσια συγνώμη και άμεση επανόρθωση από τους ερυθρόλευκους.

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΠΣ.

«Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του. Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό» προσθέτει.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων απαιτεί την άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από συγκεκριμένα κέντρα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους» συμπληρώνει.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. και μελών Ποντιακών Σωματείων,  «προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού»

.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω