Παρεμβάσεις του Δήμου για τα ΑΜΕΑ μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για την 20χρονη φοιτήτρια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.1.2020 | 18:08 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρεμβάσεις του Δήμου για τα ΑΜΕΑ μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για την 20χρονη φοιτήτρια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Δράσεις για άμεση βελτίωση της μετακίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη με την 20χρονη Άνθη η οποία καθημερινά αντιμετωπίζει έναν Γολγοθά στη μετακίνηση της προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, ο ειδικός σύμβουλος για θέματα αναπηρίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καστούρας, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με την Ανθή.

Ο κ. Καστούρας ο οποίος και ο ίδιος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, όταν έμαθε για τα προβλήματα της Ανθής, όπως δήλωσε, εξοργίστηκε για την ανεπάρκεια της κοινωνίας να εντάξει στους κόλπους της ένα άτομο με αναπηρία ενώ ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη εξ ονόματος όλων, σαν συνδημότης και συμπολίτης της.

Τόνισε ότι μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής η πόλη θα γίνει ένας τόπος φιλικός για τα άτομα με αναπηρία.

Σημείωσε ότι θα ακολουθήσει ο ίδιος το δρομολόγιο της Ανθής, θα εντοπίσει τις ατέλειες και στη συνέχεια θα γίνουν οι δυνατές παρεμβάσεις ώστε να γίνει απρόσκοπτη η διαδρομή. Ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν άμεσα νέου τύπου ράμπες, ενώ όπου δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν άμεσα θα τροποποιηθούν οι υπάρχουσες.

Ακόμη θα αυξηθούν και θα επαναχωροθετηθούν οι αναπηρικές θέσεις στάθμευσης.

Από την πλευρά της η Ανθή δήλωσε ικανοποιημένη από την άμεση ανταπόκριση από πλευράς Δήμου και εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν όλα όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω