«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μας εμπαίζει» - Νέα κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη

THESSCITY 22.1.2020 | 15:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μας εμπαίζει» - Νέα κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Διοργάνωση νέας κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 12.00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου  ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών -  Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης,

Στη σύσκεψη της Δευτέρας «με θέμα την άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ έγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών που οξύνονται αντί να επιλύονται. Επειδή 60 υπέργηρα λεωφορεία που θα "εξοικονομηθούν από την ύπαιθρο" ούτε καν αναπληρώνουν τα 90 που αποσύρονται και τα 44 που είναι υποψήφια προς κατάρρευση, επειδή ο ΟΑΣΘ μας εύχεται "καλό Καλοκαίρι" και αν (!) για 100 μεταχειρισμένα, επειδή κυβερνήσεις και διοικήσεις μας εμπαίζουν τόσα χρόνια... προχωρούμε στη δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη οριστική και ουσιαστική λύση στο οξύτατο πρόβλημα του ΟΑΣΘ που επιβαρύνει την καθημερινά τη ζωή μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Εκτός από την κινητοποίηση στις 22/02 αποφασίστηκαν ενδιάμεσες εξορμήσεις στις συνοικίες και στο κέντρο της πόλης, που να καλούν στην κινητοποίηση, επαφή με συλλόγους, σωματεία εργαζομένων στην πόλη, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις κινήσεις, και περιοδείες στους χώρους εργασίας, κάλεσμα του κόσμου των συνοικιών που πλήττονται να ξεσηκωθούν και των τοπικών αρχών να πάρουν θέση πάνω στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους και συνέχιση της συλλογής υπογραφών.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Σκόδρα, σχετικά με το περιστατικό βίας ενάντια σε οδηγό λεωφορείου, ότι: «θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που του επιτρέπει ο Νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών», αναρωτιόμαστε πόση υποκρισία μπορεί ακόμη να αντικρίσουμε.

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΘ Γ. Σκόδρα ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά όσων επιτίθενται σε οδηγούς, η Πρωτοβουλία κάνει λόγο για υποκρισία.

«Οι ίδιοι οι ιθύνοντες που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των οδηγών του ΟΑΣΘ και δεκάδων χιλιάδων επιβατών με τις άθλιες συνθήκες συγκοινωνίας που συντηρούν, να μιλούν στο όνομα της υπεράσπισής τους. Σε κάτι τέτοια ο λαός λέει: "Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι"» επισημαίνουν.

«Οι οδηγοί δεν πρέπει να αποτελούν το σάκο του μποξ μπροστά στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου της πόλης για την άθλια συγκοινωνία! Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, την οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις δημιούργησαν! Η Πρωτοβουλία δηλώνει ότι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και επιβάτες είμαστε φυσικοί σύμμαχοι στην προσπάθεια να έρθουν άμεσα καινούργια λεωφορεία και να γίνουν ασφαλείς και ανθρώπινες οι συνθήκες μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη! Ποιοι είναι άραγε οι "ηθικοί αυτουργοί" των θλιβερών περιστατικών που ζούμε καθημερινά στα λεωφορεία;» καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων – Φοιτητών -  Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω