ΕΑΥΘ: Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους λειτουργεί άμεμπτα και ισότιμα - Η δωρεά με τα μπουφάν (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 22.1.2020 | 15:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΕΑΥΘ: Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους λειτουργεί άμεμπτα και ισότιμα - Η δωρεά με τα μπουφάν (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Στο πλευρό των συναδέλφων τους στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης στέκεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η ΕΑΥΘ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει το έργο των αστυνομικών για την πάταξη της οπαδικής βίας ενώ προχώρησε και σε μια δωρεά ως ελάχιστη ένδειξη της διαχρονικής στήριξης και αναγνώρισης του έργου των συναδέλφων της ΥΑΒΑΧ.

«Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης αποτελεί μια σημαντική Υπηρεσία του Σώματος, η οποία αντιμετωπίζει τα επεισόδια και τον φανατισμό στα γήπεδα εν τη γενέσει τους. Με την παρέμβαση και την αποφασιστική δράση των συναδέλφων μας, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες συλλήψεις, έχουν αποτραπεί αμέτρητα οπαδικά ραντεβού και έχουν εξιχνιαστεί σοβαρές υποθέσεις αθλητικής βίας. Τονίζουμε ότι, οι προαναφερόμενες ενέργειες οφείλονται στην αυταπάρνηση και τον ζήλο των λιγοστών υπηρετούντων Αστυνομικών, καθότι οι ελλείψεις της Υπηρεσίας είναι πολυεπίπεδες» αναφέρει αρχικά η ΕΑΥΘ.

«Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές μιας συντονισμένης προσπάθειας για την υποτίμηση του έργου της Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για διαχωρισμούς και επιλεκτική δράση των Αστυνομικών. Η απάντηση δίνεται όχι με λόγια, αλλά με έργα και πηγάζει από την απόδοση και τα στατιστικά αποτελέσματα της Υποδιεύθυνσης. Βάσει αυτών, αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοί μας λειτουργούν άμεμπτα, ισότιμα και παραμένουν πιστοί στην αποστολή τους» προσθέτει.

«Αυτή τη στιγμή, η έξαρση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη έχει άλλες γενεσιουργές αιτίες που δεν σχετίζονται με την αστυνομική δράση. Οι Αστυνομικοί της ΥΑΒΑΧ πρέπει να στηριχθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αντί να στοχοποιούνται για να καλυφθούν ανομήματα και παραλείψεις άλλων. Ειδικότερα, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης με προσωπικό, ενέργεια που θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της και την παρουσία ικανού αριθμού Αστυνομικών σε εκδηλώσεις αθλητικού ενδιαφέροντος» συμπληρώνει.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δώρισε 9 μπουφάν δικυκλιστών τονίζοντας πως ουδέποτε η Υπηρεσία τα παρείχε στο προσωπικό της. «Αυτό που μένει για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αθλητικής βίας, είναι να υπάρξει επιτέλους ρεαλιστική αντιμετώπιση του φαινομένου και οι επιβαλλόμενες δράσεις να έχουν ευρύ κοινωνικό πεδίο, χωρίς να περιορίζονται στη συνήθη καταστολή των ταραχών «κατόπιν εορτής» καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω