ΠΟΕΔΗΝ: Στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Τραυματιοφορέων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22.1.2020 | 15:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΠΟΕΔΗΝ: Στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Τραυματιοφορέων

THESSNEWS-DESK

«Καλούμε τους Τραυματιοφορείς να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12:30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφορικά με την αυριανή απεργία.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι οι προσλήψεις άμεσα μόνιμων Τραυματιοφορέων, οι αυξήσεις στους μισθούς και η ένταξη στα ΒΑΕ.

«Οι ελλείψεις Τραυματιοφορέων είναι τραγικές. Στις 5.000 οργανικές θέσεις υπηρετούν 2000. Το 60% είναι κενές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν αποψιλώνεται ο κλάδος μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200) αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 Τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων. Σε μεγάλα Νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2 – 3 Τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς» σημειώνει στη συνέχεια.

«Σε συνδυασμό οι ελλείψεις με το χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους Τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση. Πολλές φορές το έργο των Τραυματιοφορέων το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών» προσθέτει.

«Έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ αργούν να παραληφθούν και να εξυπηρετηθούν από Τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και καθυστερούν τα εξιτήρια» καταλήγει επισημαίνοντας πως οι τραυματιοφορείς παρότι κάνουν υπεύθυνη δουλειά διακομίζοντας ασθενείς πληρώνονται ως υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με 600 ευρώ το μήνα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω