«Κλειστά τα φροντιστήρια των Τριών Ιεραρχών στη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 22.1.2020 | 14:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Κλειστά τα φροντιστήρια των Τριών Ιεραρχών στη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών

THESSNEWS-DESK

Μπορεί στα σχολεία να καταργήθηκε η σχολική αργία στην εορτή των Τριών Ιεραρχών όμως στα φροντιστήρια παραμένει. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης τονίζει ότι κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια των «Τριών Ιεραρχών».

Το Σωματείο χαρακτηρίζει αιφνίδια και ακατανόητη «την απόφασή της Υπουργού Παιδείας για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή».

Παράλληλα τονίζεται ότι «αρκετοί φροντιστηριάρχες εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση που επικρατεί διαδίδουν ψευδώς ότι η συγκεκριμένη αργία έχει καταργηθεί και ότι τα φροντιστήρια στις 30 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά».

«Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας θα διασφαλίσει την τήρηση της αργίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο ή στην οικία Επιθεώρηση Εργασίας την οποιοιδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης της αργίας από τους εργοδότες» επισημαίνουν οι καθηγητές.

«Με βάση την Υπ. απόφαση 219434/Α5/2016 όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 4212/2012, ορίζεται ότι η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες για τα φροντιστήρια και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών» αναφέρεται αρχικά στη σχετική ανακύκλωση.

«Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο αλλά και το κατά παράδοση εθιμικό και νομικό καθεστώς στις 30 Ιανουαρίου (ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών) δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας. Με βάση το άρθρο 80 του Νόμου 4445/2016 ορίζεται ρητώς ότι «κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται»» σημειώνει το Σωματείο.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω