Οι «αόρατες» διαγραμμίσεις της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 21.1.2020 | 16:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οι «αόρατες» διαγραμμίσεις της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Οι διαγραμμίσεις στην Θεσσαλονίκη που… δεν υπάρχουν ήταν το σημερινό θέμα της εκπομπής της Κλαούντια Έγγερς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Διαβάσεις για τους πεζούς, διαγραμμίσεις για τους οδηγούς. Έχουμε ξεχάσει ή δεν μάθαμε ποτέ πόσες λωρίδες κυκλοφορίας έχει η Βασιλίσσης Όλγας ή η Τσιμισκή για να μη μιλήσουμε για την Εγνατία η οποία έτσι κι αλλιώς έχει μείνει μισή λόγω των έργων του Μετρό.

Μέχρι και τα τέλη του Δεκέμβρη η νέα διοίκηση, που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο, δε μπορούσε να κάνει κάτι, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Πριν ακούσουμε τι μας είπαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης ας δούμε ένα πλούσιο και αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ από τους δρόμους της πόλης.

 


«Έπρεπε να περιμένουμε»

«Δεν είχε μείνει ούτε στάλα από χρώμα από την προηγούμενη διοίκηση και έπρεπε να περιμένουμε τη νέα χρονιά για να προμηθευτούμε νέα υλικά. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία» είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις ξεθώριαζαν μέσα σε 10 ημέρες. Αυτό το χρώμα που πλέον χρησιμοποιούμε είναι ψυχροπλαστικό και δεν ξεθωριάζει, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη.

Συνήθως οι διαγραμμίσεις γίνονται μετά τον Μάρτιο και όχι τους χειμερινούς μήνες λόγω των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο μπορούν να γίνουν αποσπασματικά έργα τμηματικά, όπου υπάρχει ανάγκη και κυρίως διαβάσεις, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Δημητριάδης. Με το που θα έρθουν τα νέα χρώματα θα ξεκινήσουν τις εργασίες τα συνεργεία με άμεση προτεραιότητα τις Παπαναστασίου, Δελφών, Ψελλού, Κασσάνδρου, Αγίου Δημητρίου, σε ορισμένα σημεία της Κων/νου Καραμανλή, Βούλγαρη, Ολυμπιάδος, Ακροπόλεως, Γιαννιτσών, Αγίων Πάντων, Αγάθωνος, Κολωνιάρη, Κωλλέτη και 26ης Οκτωβρίου.

 

Ακούστε την εκπομπή 

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω