Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Πρέπει να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι δεν μπλοφάρουμε - Αν γίνει κάποια ακραία πρόκληση θα υπάρξει απάντηση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 21.1.2020 | 12:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Πρέπει να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι δεν μπλοφάρουμε - Αν γίνει κάποια ακραία πρόκληση θα υπάρξει απάντηση

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ο μόνος τρόπος να επιβάλλουμε το Διεθνές Δίκαιο είναι η ισχύς. Εμείς θέλουμε να σεβαστούνε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η ΕΕ να μπορεί να κάνει τους γείτονες της να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο σχολίασε πως η μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου ήταν μια εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό στον ελληνικό λαό. 

«Αυτό που ακούμε όλοι μας από τους ανθρώπους γύρω μας στην Ελλάδα είναι «αν συμβεί κάτι με την Τουρκία ποια θα είναι η δράση των κρατών της Ε.Ε.».  Εκεί πρέπει και η κυβέρνηση και οι ευρωβουλευτές να πιέσουμε με κάθε τρόπο όχι μόνο να υπάρχουν σκληρές δηλώσεις αλλά να υπάρχει και ένα plan B, ένας τρόπος διαχείρισης μιας κρίσης με την Τουρκία που να παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα αν η Ελλάδα σπρωχθεί τα επόμενα χρόνια λόγω των προκλήσεων Ερντογάν σε μια νέα εποχή εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα δημιουργήσει μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα στη χώρα» πρόσθεσε.

Ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή άμυνα και ασφάλεια και κοινή εξωτερική πολιτική στην ΕΕ «ώστε να ξέρει ο Ερντογάν, ο οποίος γαυγίζει κατά την άποψή μου, αλλά αν νιώσει ότι θα δαγκώσουμε εμείς (σαν ΕΕ), δεν θα δαγκώσει ποτέ».

«Πρέπει να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι δεν μπλοφάρουμε. Και εμείς και η ΕΕ. Αν γίνει κάποια ακραία πρόκληση θα υπάρξει απάντηση. Και σε επίπεδο άμυνας και σε οικονομικό επίπεδο» επεσήμανε προτείνοντας την αναστολή της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρώπη ως το μοναδικό πράγμα που φοβούνται οι γείτονές μας.

«Κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο ο Τραμπ έχει αφήσει εμάς ακάλυπτους και η μόνη θέση ισχύς είναι η παρουσία μας την Ε.Ε και οι ένοπλες δυνάμεις μας.  Πιστεύω ότι δεν θα ρισκάρει να ανοίξει μέτωπα η Τουρκία. Δεν είναι τόσο ισχυρή όσο νομίζουν κάποιοι. Αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο. για να μην συμβεί το χειρότερο» συμπλήρωσε.

Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε «εγώ δεν βλέπω να έχουμε κάποια διαφορά τα κόμματα. Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι άργησαν στον εμφύλιο της Λιβύης. Έπρεπε να είχαμε κινηθεί γρηγορότερα. Έπρεπε να αποτραπεί αυτή η συμφωνία που είναι παράνομη».

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω