Από σήμερα πρόστιμα - Μόνο το 60% ανανέωσε την κάρτα μόνιμου κάτοικου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 20.1.2020 | 18:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Από σήμερα πρόστιμα - Μόνο το 60% ανανέωσε την κάρτα μόνιμου κάτοικου

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Μικρή η προσέλευση του κόσμου για την ανανέωση της κάρτας μόνιμου κάτοικου του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς μόνο το 60% την ανανέωσε, ποσοστό αρκετά χαμηλό δεδομένου ότι η ανανέωση γίνεται ηλεκτρονικά και είναι δωρεάν.

Η τελευταία προθεσμία που δόθηκε για ανανέωση ήταν μέχρι και χθες Κυριακή, ενώ από εδώ και πέρα η δημοτική αστυνομία  θα επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν ανανεώσει τις κάρτες τους και συνεχίζουν να σταθμεύουν σε θέσεις μόνιμων κάτοικων. 

Όπως λέει μιλώντας στην ThessNews ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, οι «υπηρεσίες καταχωρούν συνέχεια» καθώς αρκετά μεγάλος αριθμός πολιτών έκανε τις αιτήσεις του μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο όπως τονίζει ο κ. Αβαρλής, το σύστημα δεν κλείνει και όσοι θέλουν μπορούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να βγάλουν κάρτα μόνιμου κάτοικου κάνοντας είτε ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο www.thesi.gr είτε πηγαίνοντας στο δημαρχείο.

«Δεν κλειδώνει το σύστημα. Μπορούν να κάνουν κανονικά την αίτηση τους και εάν είναι τυχεροί και δεν τους γράψουμε την γλυτώσανε. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και θα πάρει την σειρά της στην καταχώρηση και στην πρωτοκόλληση» εξηγεί ο κ. Αβαρλής.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω