Γ. Αμανατίδης: Το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές – Ενιαία απάντηση στην Τουρκία (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 20.1.2020 | 13:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Αμανατίδης: Το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές – Ενιαία απάντηση στην Τουρκία (audio)

THESSNEWS-DESK

«Η Τουρκία να μην κάνει το λάθος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το εθνικό εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές. Και ότι θα υπάρχει υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μια ενιαία απάντηση. Δεν υπάρχει καμία παραφωνία» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως από την αρχή της θητείας της δεν σχεδίασε κινήσεις που θα παράξουν αποτελέσματα.

Για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου σημείωσε πως η κατάπαυση του πυρός και η απαγόρευση ενισχύσεων είναι μια αρχή, αλλά μένει να αποδειχθεί.  Πρότεινε την επαναδραστηριοποίηση της Συνόδου των ηγετών του Νότου. «Δεν το έχει κάνει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο. Το έχει ξεχάσει, το έχει αφήσει» συμπλήρωσε.

Επέρριψε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση ότι έβαλε χαμηλά τον πήχη σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να μην έχεις εξαντλήσει τις κάτω διαδικασίες για να ρθεις στο σημείο να πεις ότι θα ασκήσεις βέτο».

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας (να βγει ερευνητικό σκάφος κλπ). Έγιναν και στο παρελθόν και αποτράπηκαν» πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω