Κιλκίς: Εκπαίδευση μαθητών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.1.2020 | 19:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κιλκίς: Εκπαίδευση μαθητών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

THESSNEWS-DESK

Στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση θα εκπαιδευθούν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 13:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς με σκοπό να προάγει τις Πρώτες Βοήθειες στα σχολεία της περιφέρειάς του και τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.

 Υλοποιείται με βάση το εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών και μαθητριών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις ”KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2010 στα σχολεία της Χαλκιδικής από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό ‘’KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές’’ και από το Φεβρουάριο του 2016 έχει επεκταθεί σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέχρι σήμερα πάνω από 42.000 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευθεί στις Πρώτες Βοήθειες σε 470 σχολεία όλων των Περιφερειών της χώρας αλλά και της Ίμβρου, με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων πιστοποιημένων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης [ERC]

 

Φωτογραφία από Andrzej Rembowski από το Pixabay

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω