Λέσχη για καπνιστές στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο ιδιοκτήτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 17.1.2020 | 11:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λέσχη για καπνιστές στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο ιδιοκτήτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Η πρώτη λέσχη για καπνιστές στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Από τις 7 Ιανουαρίου στην Παπάφη, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας λειτουργεί η «Λέσχη Ευεξίας» όπου τα μέλη της μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους μαζί με το τσιγάρο τους και να παίξουν τάβλι και επιτραπέζια.

Για να γίνει κάποιος μέλος της λέσχης δεν έχει παρά να συμπληρώσει μια φόρμα και στη συνέχεια παίρνει την κάρτα μέλους την οποία δείχνει κατά την είσοδο του στο χώρο.

Πρόκειται για το γνωστό καφέ - μπαρ «Sobrero», ένα από τα παλαιότερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη που ο ιδιοκτήτης του βλέποντας την πτώση του τζίρου εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου αποφάσισε να το μετατρέψει σε Λέσχη.Όπως αναφέρει ο Σάββας Μαυροματίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη το εγχείρημα του δεν ήταν καθόλου εύκολο, με τις διαδικασίες να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. «Το έψαξα μαζί με τους δικηγόρους μου τρεις και πλέον μήνες, μέχρι να τα καταφέρω» σημειώνει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η λέσχη λειτουργεί νόμιμα ενώ υπογράμμισε ότι του έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της αστυνομίας χωρίς να προκύψει κάτι το μεμπτό.Ο Σάββας Μαυροματίδης υποστηρίζει ότι οι μη καπνιστές δεν έχουν να φοβούνται τίποτα  καθώς στο 99% των καταστημάτων εστίασης απαγορεύουν τα κάπνισμα. «Οι αντικαπνιστές βγάζουν έναν ρατσισμό απέναντι σε τέτοιες κινήσεις» σημειώνει.

Στη λέσχη μπορούν να μπουν και άτομα που δεν καπνίζουν ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά.


THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω