Βασιλικά: Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων - «Να μην τολμήσουν να κλείσουν τα ΕΛΤΑ» λέει ο δήμαρχος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 17.1.2020 | 10:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βασιλικά: Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων - «Να μην τολμήσουν να κλείσουν τα ΕΛΤΑ» λέει ο δήμαρχος

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προχωρήσει πριν λίγες μέρες σε διαμαρτυρίες ζητώντας να μην κλείσει το υποκατάστημα καθώς είναι το μόνο στην περιοχή και συνολικά εξυπηρετεί πάνω από 10.000 πολίτες καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στο υποκατάστημα και από άλλα κοντινά χωριά. Σημειώνεται ότι το αμέσως κοντινότερο βρίσκεται στην Θέρμη ωστόσο οι κάτοικοι των Βασιλικών πρέπει να αλλάζουν δύο λεωφορεία για να μπορέσουν να πάνε στο υποκατάστημα.   

Μιλώντας στην ThessNews ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βασιλικών Στέλιος Καρακότας, εξηγεί ότι κάτοικοι που πήγαιναν στο υποκατάστημα για να εξυπηρετηθούν άκουγαν από εργαζόμενους να λένε ότι τα ΕΛΤΑ θα κλείσουν. «Εμείς οφείλαμε να το διαπιστώσουμε. Πήραμε τα τηλεφωνά μας ακόμα και στα κεντρικά κάτω και όντως παραδέχθηκαν συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ ότι υπάρχει ένα σχέδιο για να συρρικνωθεί το δίκτυο υποκαταστημάτων. Και μέσα σε αυτό (το σχέδιο) ήταν και των Βασιλικών».

Ως προς το γιατί υπάρχει η ανάγκη να κλείσουν υποκαταστήματα ο κ. Καρακότας εξηγεί ότι «επικαλούνται διάφορους λόγους όπως βιωσιμότητας των καταστημάτων. Το συγκεκριμένο όμως έχει μεγάλο όγκο συναλλαγών και δεν πιστεύω, χωρίς βέβαια να είμαι και ειδικός, να έχει θέμα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καρακότας «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να κλείσει το ΕΛΤΑ Βασιλικών γιατί οι συνέπειες θα είναι και κοινωνικές και οικονομικές πολύ μεγάλες. Οι αποφάσεις και του δημοτικού και του κοινοτικού συμβουλίου θα πάνε στην ΠΕΔ  για να αποφευχθεί ένα τέτοιο πράγμα».

 

«Είναι ντροπή θα ταλαιπωρηθεί τόσος κόσμος»

Από την μεριά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ThessNews για το ενδεχόμενο λουκέτο, είπε πως «είναι ντροπή» και να «μην τολμήσουν να το κλείσουν» τονίζοντας πως αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον κόσμο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, το υποκατάστημα εξυπηρετεί επτά με οκτώ χωριά και πάνω από 10.000 πολίτες σημειώνοντας πως μια τέτοια απόφαση «επηρεάζει άμεσα την ζωή των πολιτών και δεν μπορούν αυθαίρετα να λένε ότι θα το κλείσουν».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω