Έτσι θα φτιάξετε μουστοκούλουρα

ΓΕΥΣΗ 15.1.2020 | 21:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε μουστοκούλουρα

THESSNEWS-DESK

Παραδοσιακά μουστοκούλουρα με κονιάκ και μέλι.

 

Υλικά:

80γρ. ζάχαρη

100γρ. μέλι

60γρ. βούτυρο

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι πετιμέζι

20γρ. αμμωνία

1 ποτήρι νερό

½ ποτήρι κονιάκ

Λίγη κανέλα

Λίγο αλάτι

Γαρύφαλλα σε σκόνη

 

Η διαδικασία σύμφωνα με το imommy

1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αμμωνία με το νερό και έπειτα προσθέστε όλα τα υλικά.

2. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.

3. Αφήστε την περίπου για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά κόβοντας μικρά κομμάτια, πλάστε τα κουλουράκια σε στρογγυλό σχήμα.

4. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω