Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους μέχρι τον Μάρτιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14.1.2020 | 12:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους μέχρι τον Μάρτιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Έκπτωτος κηρύχθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Το ναυάγιο στον διαγωνισμό της διοίκησης Μπουτάρη για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης σχολίασε αρχικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας διοίκησης που βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο» σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι τον θλίβει το γεγονός.

«Προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό, νέο ανάδοχο και νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπόγειο κάδο. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε η Θεσσαλονίκη να απολαύσει αυτό που άλλες πόλεις το έχουν ήδη σε λειτουργία» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε χωριστεί σε δύο φάσεις, την μία με την δημιουργία των ορυγμάτων και την δεύτερη με την προμήθεια και την τοποθέτηση των ειδικών κάδων απορριμμάτων. Και ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ήδη 59 τρύπες έτοιμες εδώ και καιρό να υποδεχτούν το σύστημα των υπόγειων κάδων η εταιρία που ανέλαβε την εργολαβία δεν έχει κάνει την εμφάνισή της με αποτέλεσμα να οδηγήσει την νυν διοίκησή του δήμου να την κηρύξει έκπτωτη και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Ζεϊμπέκη, ο νέος διαγωνισμός θα είναι έτοιμος μέχρι τέλη Μαρτίου ενημερώνοντας πως στους νέους όρους θα είναι και η πρόβλεψη για ειδικά οχήματα.

 


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

(Τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην Κοζάνη)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω