Ανησυχία Ζέρβα για την μικροεγκληματικότητα στην Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.1.2020 | 22:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανησυχία Ζέρβα για την μικροεγκληματικότητα στην Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Την μεγάλη του ανησυχία για την μικροεγκληματικότητα στην πόλη εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στις ανακοινώσεις του υποστήριξε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ ζητώντας συνεχώς ενίσχυση των περιπολιών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα έκανε αναφορά στις καλές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου φέρνοντας για παράδειγμα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό σημειώνοντας ότι δείχνει «πώς να καταστήσουμε έναν χώρο ως αφιλόξενο για την μικροεγκληματικότητα».

Στην συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στην δημοτική αστυνομία για τις επιτυχίες της τόσο στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου όσο και στην καταπολέμηση του εμπορίου και τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης. Ο Κ. Ζέρβας έκανε λόγο για συστηματική δουλειά και εγρήγορση τονίζοντας πως η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα.


Πάει Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση ΚΤΕΛ-ΟΣΕΘ για ΟΑΣΘ

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα ο ΟΑΣΘ αποφάσισε να εγκρίνει την συμφωνία ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ ύψους 23 εκ ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, θα πάει αύριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται σε δύο περίπου εβδομάδες να εγκριθεί και να ξεκινήσει η υλοποίησή της. 

Αυτό σύμφωνα με τον Κ. Ζέρβα θα σημαίνει πως 60-70 λεωφορεία θα επιστρέψουν στην κυκλοφορία στον αστικό ιστό ώστε να μπορέσει ο στόλος να καλύψει το 70-80% των αναγκών του.

 

Πλήρης εγκατάλειψη στην ΔΕΠΘΕ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στα δημοτικά ενημερωτικά μέσα όπου έκανε λόγο για εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στην ΔΕΠΘΕ. Μίλησε για μηχανήματα παλιά και ασυντήρητα, ελλείψεις σε προσωπικό και πρόγραμμα.

Στην παλαιότητα του εξοπλισμού απέδωσε και τα προβλήματα στις ζωντανές μεταδόσεις στις μεγάλες συναυλίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σημειώνοντας πως δυστυχώς το σήμα δεν ήταν επαρκές. 

Ανέφερε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα διατίθεται 1 εκ ευρώ γιατί υπάρχουν ανάγκες ενίσχυσης, μίλησε για προσπάθεια ανάπτυξης των δημοτικών μέσων ενημέρωσης τα οποία επιστρέφουν στην πόλη και τους πολίτες της. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ΜΜΕ που να ανταποκρίνεται σε αυτή» συμπλήρωσε. 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω