Ο Μάριος Καργιώτης νέος Συμπαραστάτης του Δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.1.2020 | 21:37 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Μάριος Καργιώτης νέος Συμπαραστάτης του Δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Με την δεύτερη ψηφοφορία εκλέχθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Συμπαραστάτης του Δημότης και της Επιχείρησης. Νικητής των εκλογών ο Μάριος Καργιώτης.

Συνολικά έθεσαν υποψηφιότητα εννέα άτομα καθώς απέσυρε υποψηφιότητα η Ελένη Φωτιάδου. Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά) Απόστολο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Αμασόγλου, Κλεόβουλο Θεοτόκη, Δήμητρα Καμπουράκη, Μάριο Καργιώτη, Χρήστο Παππά, Απόστολο Υπερήφανο, Μαρία Χατζηγεωργίου και Ιορδάνη Χατζηκαλλινικίδη.

Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων το σώμα κλήθηκε να ψηφίσει με μυστική ψηφοφορία. Για να εκλεγεί κάποιος Συμπαραστάτης του Δημότη έπρεπε να λάβει τα 3/5 επί των παρόντων.

Και ενώ στην πρώτη ψηφοφορία δεν κατάφερε κάποιος να συλλέξει τον απαραίτητο αριθμό των ψήφων, στην δεύτερη αποχώρησαν υποψήφιοι στηρίζοντας τον νικητή Μάριο Καργιώτη.

Ειδικότερα οι υποψήφιοι έλαβαν στην πρώτη ψηφοφορία:

Απόστολος Αγγελόπουλος 7 
Κωνσταντίνος Αμασόγλου 1
Κλεόβουλος Θεοτόκης 6
Δήμητρα Καμπουράκη 5
Μάριος Καργιώτης 10
Χρήστος Παππάς 1 
Απόστολος Υπερήφανος 1 
Μαρία Χατζηγεωργίου 1
Ιορδάνης Χατζηκαλλινικίδης 7 

Παράλληλα υπήρχε ένα λευκό και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο

Στην δεύτερη ψηφοφορία αποσύρθηκαν πέντε υποψήφιοι. Στην κάλπη έλαβαν:

Απόστολος Αγγελόπουλος 8 
Κλεόβουλος Θεοτόκης  4
Μάριος Καργιώτης  27
Μαρία Χατζηγεωργίου  -

 

Παράλληλα υπήρχε ένα λευκό και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο

 

Οι υποψηφιότητες από την παράταξη Ζέρβα 

Σημειώνεται ότι ο κ. Καργιώτης στηρίχθηκε από στελέχη της παράταξης Ζέρβα όπως και οι Δ. Καμπουράκη, Χρ. Παππάς και Ι. Χατζηκαλλινικίδης. Οι τρεις τελευταίοι αποσύρθηκαν στην δεύτερη ψηφοφορία δίνοντας την δυνατότητα στον κ. Καργιώτη να εκλεγεί. 

«Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε. Δουλειά δουλειά δουλειά» ανέφερε ευχαριστώντας τους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή του ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. 

Για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Ο θεσμός αυτός δεν είχε τα αποτελέσματα που όφειλε να έχει. Πιστεύω ιιαίτερα σαν δήμαρχος στον θεσμό. Θα βοηθήσει και τους δημότες αλλά και τη διοίκηση στο εργο που επιτελεί» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω