Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη φωτιά στην Αυστραλία

ΚΟΣΜΟΣ 13.1.2020 | 10:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη φωτιά στην Αυστραλία

THESSNEWS-DESK

Την μεγαλύτερη φωτιά που μαινόταν εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ανεξέλεγκτη στην Αυστραλία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα». Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου. Αυστραλία:

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μόρισον λόγω χειρισμών στην κρίση των πυρκαγιών
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αυτό θα είναι «τα δώρα μας για τα Χριστούγεννα, την επέτειό μας, τον αρραβώνα, τον γάμο και την αποφοίτησή μας όλα σε ένα. Ας το ελπίσουμε», σχολίασε ο Φιτζσίμονς. Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

 

Φωτογραφία αρχείου από skeeze από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω