Σουφλέ σοκολάτας

ΓΕΥΣΗ 10.1.2020 | 23:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σουφλέ σοκολάτας

THESSNEWS-DESK

 Λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό.

 

Υλικά:

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ. βούτυρο

300γρ. ζάχαρη

1000ml γάλα

3κ.σ. κακάο

250γρ. κουβερτούρα

50γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

8 αυγά

 

H διαδικασία σύμφωνα με το imommy 

1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 500ml γάλα, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά σας, σε χαμηλή φωτιά  και μόλις το μείγμα σας ζεσταθεί, βάλτε και το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κομματάκια, την ζάχαρη και το βούτυρο.

2. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει (όχι πολύ). Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, μέχρι να κρυώσει το μείγμα σας.

3. Μόλις κρυώσει ρίξτε έναν – έναν τους κρόκους ανακατεύοντας και τέλος ρίχνετε τα ασπράδια, αφού τα χτυπήσετε καλά σε μαρένγκα.

4. Ανακατέψτε κυκλικά και σιγά – σιγά για να μην φύγει ο αέρας του.

5. Βουτυρώστε μικρά μπολάκια και ρίξτε μέσα το μείγμα. Αφήστε περίπου 2 δάχτυλα περιθώριο γιατί θα φουσκώσουν.

6. Ψήστε το σουφλέ σας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα.

7. Πασπαλίστε με άχνη μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.

Φωτογραφία από RenataMPB από το Pixabay

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω