Ζύμη για κρέπες

ΓΕΥΣΗ 8.1.2020 | 23:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ζύμη για κρέπες

THESSNEWS-DESK

Μπορείτε να φτιάξετε γλυκιές ή και αλμυρές.

 

Υλικά:

3 αυγά

1 ½ ποτήρι νερού ηλιέλαιο

2κ.σ. ζάχαρη

1κουτί γάλα εβαπορέ

2κ.γ. αλάτι

1 ½ νερό (στο κουτί από το γάλα)

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μέχρι να γίνει ωραίος ο χυλός σας)

 

H διαδικασία σύμφωνα με το imommy

1. Πάρτε ένα μπολ και αφού αδειάσετε το γάλα, προσθέστε και ενάμιση κουτάκι νερό. Χτυπήστε τα αυγά και βάλτε τα στο μπολ μαζί με όσο αλεύρι πάρει.

2. Ζεστάνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες και ψήστε το χυλό σας ανά κουταλιά.

3. Μόλις ο χυλός στερεοποιηθεί ενώ τηγανίζεται με προσοχή και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα γυρίστε την κρέπα σας από την άλλη.

4. Γεμίστε τις κρέπες σας με τυριά ή αλλαντικά, αν προτιμάτε τις αλμυρές και με σοκολάτα, σαντιγί ή ζαχαρωτά αν προτιμάτε τις γλυκιές.

Φωτογραφία από RitaE από το Pixabay 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω