Φτιάξτε μόνοι σας καθαριστικό για τα πλακάκια

THESSLIFE 26.11.2020 | 23:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Φτιάξτε μόνοι σας καθαριστικό για τα πλακάκια

THESSNEWS-DESK

Μπορεί τα καθαριστικά του εμπορίου να είναι η εύκολη λύση για τις νοικοκυρές ωστόσο δεν έχετε να χάσετε κάτι δοκιμάζοντας να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό.

Πείτε όχι στα τοξικά και με τις σωστές αναλογίες φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με αγνά σπιτικά υλικά εύκολα και οικονομικά.

Όπως διαβάζουμε στο spirossoulis.com από τις χειρότερες βρωμιές μέσα στο σπίτι είναι αυτή που εμφανίζεται στα πλακάκια του μπάνιου και ιδιαίτερα στα σημεία που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά και συγκεκριμένα στους αρμούς. Για ακόμα μια φορά εμείς σας έχουμε τη λύση και μάλιστα βρίσκεται ήδη στο σπίτι σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-1/2 φλ. καθαριστικό πιάτων

-1 κ.σ. μαγειρική σόδα

-3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο

-Λίγο οξυζενέ

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε πολύ καλά τα υλικά έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή μιας αραιής πάστας. Βουτήξτε το σφουγγάρι στην πάστα και αρχίστε να τρίβετε τα πλακάκια του μπάνιου σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία με επίμονους λεκέδες και ειδικά στους αρμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Με ένα καλό τρίψιμο θα εξαφανιστούν όλες οι βρωμιές. Αφήστε την πάστα να να δράσει για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω